Quant al projecte Programa HORARIS

De Programa HORARIS
(S'ha redirigit des de: Site title:Quant a)
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Avatar.png

Hola a tothom i gràcies per visitar aquesta pàgina i el programa :))

El per què d'aquest programa en línia

Fa uns anys, vaig fer un programa en Visual Basic que facilitava la gran problemàtica amb la que es trobava una facultat a l'hora de realitzar els seus horaris de grup.


La idea inicial era fer un programa que fos molt àgil a l'hora de crear horaris i que permetès múltiples consultes per a comprovar les possibles col·lisions entre professors i aules. Posteriorment, havia de treure els llistats de professors, titulacions i aules en un format Microsoft Word, perquè així, qualsevol persona seria capaç d'introduir petites modificacions als llistats realitzats. De cap manera es volia un programa que planifiquès automàticament els horaris de la facultat, cosa pràcticament inmpossible degut a la complexitat dels mateixos.


Aquesta aplicació inicial va funcionar força bé i es va utilitzar durant molts anys. Jo estava plè de satisfacció i pensava en la possibilitat d'oferir aquest programa, de manera gratuïta, a tots els centres escolars de Catalunya per a què els poguès facilitar la tasca de passar els horaris del centre. Trobava, però, una sèrie d'impediments: el fet de que estiguès fet en Visual Basic amb una sèrie de controls propietaris dels quals desconeixia la seva llicència comercial, la poca capacitat del programa per a poder-lo adequar a centres de primària i instituts i una sèrie de motius més feien que aquest pas no s'acabès de donar mai.


Però vet aquí que, anys després, em van demanar fer una versió en línia, per a poder treballar des de casa. Aquesta versió va millorar ostensiblement l'anterior incorporant dues capacitats molt importants:


  • Tot estava fet amb software lliure i amb llicències del MIT, GNU i d'altres semblants
  • La programació era molt més clara i la possiblitat d'adequar-lo ara als instituts i centres de primària no suposova una gran feina en quant a reprogramació del codi.


Aquests motius em vam portar a complir aquell vell somni i incorporar el programa a un servidor web, per a poder-lo oferir a tots els centres escolars de Catalunya i qui sap, si en un futur, d'Espanya i d'altres països.


Una salutació ben cordial a tots.


Jesus López

Professor d'Informàtica de Cicles Formatius en un Institut Públic

Eines de l'usuari
Espais de noms

Variants
Accions
Navegació
Eines